výuka první pomoci, zdravotnické dozory, humanitární činnost


Schůzka Panelu humanitárních organizací města Děčína

16.06.2015 12:13

Dne 15. června 2015 proběhla v učebně OS ČČK Děčín pravidelná schůzka Panelu humanitárních organizací města Děčína. Schůzky se kromě koordinátora Panelu, který je ze spolku MEDIC Děčín, zúčastnili také ředitel spolku AVAZ (Asociace vozíčkářů a zdravotně a mentálně postižených), vedoucí Oblastní charity Česká Kamenice a kazatel z Církve adventistů sedmého dne. Za Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje se zúčastnila pracovnice krizového řízení u děčínského územního odboru a za Magistrát startutárního města Děčína vedoucí oddělení krizového řízení a pracovník odpovědný za jednotky sboru dobrovolných hasičů.

Hlavním účelem těchto schůzek v době "míru", tedy v době mezi krizovými situacemi, je vzájemná výměna informací o jednotlivých součástech Panelu, příprava členů na krizové situace a aktualizace kontaktů.

Zajímavá byla informace o tom, jaká je koncepce děčínského magistrátu, při zřizování nouzových ubytování pro osoby zasažené katastrofou. Neméně zajímavá byla informace o fungování tzv. "Euroklíče", což je speciální klíč, poskytovaný osobám se sníženou schopností pohybu, sloužící k usnadnění přístupu na zařízení opatřená tzv. jednotným eurozámkem (např. výtahy, toalety). Více informací o této službě zveřejňujeme v sekci "články".

 

medic-dc.webnode.cz/news/euroklic-jednotny-klic-pro-osoby-se-snizenou-schopnosti-pohybu/

 

Další setkání Panelu se uskuteční dne 29. září 2015 ve 13:30 v zasedací místnosti Magistrátu města Děčína na Mírovém náměstí. Srdečně jsou zvání jak dosavadní členové Panelu, tak i zástupci dalších organizací nebo zájemci z řad veřejnosti.

—————

Zpět