výuka první pomoci, zdravotnické dozory, humanitární činnost


Českorájská rallye 2015

25.10.2015 15:44

Již počtvrté jsme vyrazili na oblíbené soutěžní cvičení zdravotnických týmů, které probíhalo od 23. do 25. října 2015, tentokrát v nádherném okolí hradu Trosky. 

Páteční večer byl zahájen prezentací Vodní a potápěčské záchranné služby z Liberce, po které následoval nácvik společného zásahu hasičů, zdravotníků a policistů v situaci, kde došlo k poraněním většího počtu osob. Tyto události bývají náročné na koordinaci postupu jednotlivých složek.

V sobotu, kdy byla hlavní část cvičení, čekaly na týmy na deseti stanovištích různé situace, se kterými se musely vypořádat. Hodnotila se nejen technika ošetření poranění, ale také zvolená taktika zásahu, komunikace s figuranty nebo způsob předání informace "fiktivní" operátorce na lince 155.

Družstvo MEDIC Děčín, které přijelo obhajovat loňské prvenství, se umístilo na osmém místě a družstvo SDH Děčín - Křešice, tvořené také členy našeho spolku, se umístilo na pátém místě. Do dalšího ročníku tedy pojedeme s ještě větším odhodláním, abychom se vrátili na medailové pozice. Za zmínku stojí umístění družstev ČČK Děčín (4. místo) a MEDIC Ústí nad Labem (3. místo).

Za příjemně strávený víkend mezi lidmi podobného ražení děkujeme organizátorskému týmu OS ČČK Mladá Boleslav, všem figurantům, maskérům i hodnotícím.

Tobi

—————

Zpět